Ons verhaal

Ik ben Bas, horecaondernemer in hart en nieren. Ik hou van gezelligheid, lekker eten en mensen om me heen. En dat is precies wat ik met De Baron wil neerzetten. De Baron wordt een huiskamercafé in Leidsche Rijn, waar iedereen uit de buurt welkom is. Voor koffie, lunch, borrel, diner, of een drankje aan de bar.

Ik studeerde aan de hotelschool in Maastricht, kocht mijn eerste restaurant toen ik 26 was, werkte in verschillende (sterren)restaurants en als ondernemer in de hospitality branche. Door deze stappen is mijn liefde voor horeca en gastvrijheid alleen maar sterker geworden. Het goed verzorgen van gasten, mensen een leuke tijd geven, een band opbouwen met vaste gasten: daar krijg ik echt energie van. Daarom open ik eetcafé De Baron.

De Baron wordt een authentieke en toegankelijke zaak waar iedereen welkom is en waar je je gelijk thuis voelt. Met gastvrije en persoonlijke bediening, dat oog heeft voor de gasten. Een sfeervol huiskamercafé waar de lokale community bij elkaar kan komen. Iets waar bewoners van een nieuwe stadswijk als Leidsche Rijn veel behoefte aan hebben.

Dit is het plan

De locatie die we op het oog hebben ligt aan het Brusselplein, het grote horecaplein van Leidsche Rijn centrum. Met deze crowdfundingcampagne willen we het bedrag ophalen dat nodig is om die locatie helemaal in te richten, en De Baron te openen. Voor de inrichting en het interieur werken we samen met een goede interieurontwerper, die verschillende (Utrechtse) horecazaken inrichtte.

Update maart 2021: We zijn er klaar voor!

Bij De Baron zijn gasten, zodra het weer mag, de hele dag welkom: voor een kop koffie met een stuk taart, om even de krant open te slaan aan de grote leestafel of voor een goede lunch met croque monsieur of kroketten op brood. Kom langs voor een biertje en bitterbal aan de imposante bar, of voor een uitgebreid diner met biefstuk of zalm. We hanteren de hele dag dezelfde menukaart, met toegankelijke gerechten voor iedere portemonnee. Ook verwelkomen we graag groepen. Voor een borrel, een diner, of een verjaardag. Zo willen we van De Baron dé huiskamer van Leidsche Rijn maken.

We weten wat werkt

In 2018 openden we Alan & Pim’s: een goedlopend restaurant in Leidsche Rijn dat in 2019 bekroond werd tot ‘leukste restaurant van Utrecht’ en recentelijk werd beloond met een top recensie in het AD onder de rubriek de Gouden Pollepel. Veel daarvan is te danken aan mijn vrouw Barbara, die het restaurant runt en voor velen het vertrouwde gezicht is van Alan & Pim’s. Dankzij Alan & Pim’s hebben we Leidsche Rijn en omgeving goed leren kennen en kunnen zien wat er werkt in dit relatief nieuwe gebied. Door kwaliteit en gastvrijheid te bieden – en écht oog te hebben voor ons gasten – is de zaak een enorm succes geworden. We hebben dan ook een grote club vaste gasten aan ons weten te binden, die dichtbij ons staan en ons een warm hart toedragen.

Horecabehoefte

Vanuit onze positie in Leidsche Rijn hebben we de horecabehoefte opgepikt waarop we willen inspelen met De Baron. Er blijkt veel behoefte aan een gezellig café, een goed restaurant waar de bediening je kent en waar je altijd een praatje kunt komen maken. Deze geluiden horen we ook onder onze vaste gasten bij Alan & Pim’s. Dankzij die vaste gasten hebben we dan ook een sterke club ambassadeurs die deze crowdfunding voor De Baron steunen.