0307851621
Reserveren

Over ons

‘Een huiskamer in Leidsche Rijn waar iedereen uit de buurt welkom is’

Ons verhaal

Ik ben Bas, horecaondernemer in hart en nieren. Ik hou van gezelligheid, lekker eten en mensen om me heen. En dat is precies wat De Baron voor jullie is. De Baron is een huiskamercafé in Leidsche Rijn, waar iedereen uit de buurt welkom is. Voor koffie, lunch, borrel, diner, of een drankje aan de bar.

Ik studeerde aan de hotelschool in Maastricht, kocht mijn eerste restaurant toen ik 26 was, werkte in verschillende (sterren)restaurants en als ondernemer in de hospitality branche. Door deze stappen is mijn liefde voor horeca en gastvrijheid alleen maar sterker geworden. Het goed verzorgen van gasten, mensen een leuke tijd geven, een band opbouwen met vaste gasten: daar krijg ik echt energie van. En dat is het bestaansrecht van De Baron.

De Baron is een authentieke en toegankelijke zaak waar iedereen welkom is en waar je je gelijk thuis voelt. Met gastvrije en persoonlijke bediening, dat oog heeft voor de gasten. Een sfeervol huiskamercafé waar de lokale community bij elkaar kan komen. Iets waar bewoners van een nieuwe stadswijk als Leidsche Rijn veel behoefte aan hebben.

Het concept

Bij De Baron zijn gasten elke dag welkom: voor een kop koffie met een stuk taart, om even de krant open te slaan aan de grote leestafel of voor een goede lunch met croque monsieur of kroketten op brood. Kom langs voor een biertje en bitterbal aan de imposante bar, of voor een uitgebreid diner met biefstuk of zalm. We hanteren de hele dag dezelfde menukaart, met toegankelijke gerechten voor iedere portemonnee. Ook verwelkomen we graag groepen. Voor een borrel, een diner, of een verjaardag.

Weten wat werkt

In 2018 openden we Alan & Pim’s: een goedlopend restaurant in Leidsche Rijn dat in 2019 bekroond werd tot ‘leukste restaurant van Utrecht’ en recentelijk werd beloond met een top recensie in het AD onder de rubriek de Gouden Pollepel. Veel daarvan is te danken aan mijn vrouw Barbara, die het restaurant runt en voor velen het vertrouwde gezicht is van Alan & Pim’s. Dankzij Alan & Pim’s hebben we Leidsche Rijn en omgeving goed leren kennen en kunnen zien wat er werkt in dit relatief nieuwe gebied. Door kwaliteit en gastvrijheid te bieden – en écht oog te hebben voor ons gasten – is de zaak een enorm succes geworden. We hebben dan ook een grote club vaste gasten aan ons weten te binden, die dichtbij ons staan en ons een warm hart toedragen.

Vanuit onze positie in Leidsche Rijn hebben we de horecabehoefte opgepikt en zo is het concept van De Baron geboren!